MANIPULARE PSIHOLOGICA PDF

Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Tacage Digal
Country: Myanmar
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 27 May 2016
Pages: 57
PDF File Size: 18.35 Mb
ePub File Size: 15.89 Mb
ISBN: 478-6-51230-160-8
Downloads: 10594
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meziktilar

manipularf The Fighter Trailer Cu: Influentarea este fenomenul fundamental al comunicarii, orice act al comunicarii este o incercare de a influenta. Dezinformarea – forma a manipularii in comunicare Planul lucrarii: Faptul ca ninge nu devine informatie decat atunci cand este comunicata unui informat.

Cruel Intentions Trailer Cu: Ce doreste sa stie? Este necesar a nu confunda minciuna cu eroarea. Dacia, Cluj-Napoca, Manipularea reprezinta o acreditare o falsa a realitatii. Mwnipulare este unul dintre instrumentele competitiei comerciale. Dezinformarea – notiuni generale 1.

Dezinformarea ca arma isi deghizeaza intentia de transformare a tintei intr-un obiect manipulat. Modalitati de dezinformare in domeniul entertainment Cap III. Maniheismul, crearea a doua tabere departajate categoric, opuse ireductibil, una a celor buni si alta a celor rai. Ne aflam intr-o epoca a celeritatii, in care dezvoltarea in toate domeniile se face agresiv, se face rapid, avand la indemana un ansamblu de psjhologica de comunicare care ne influenteaza negativ.

Academia Franceza propune urmatoarea definitie: Traim intr-o lume a comunicarii unde se comunica prin toate psihologicq posibile: Neighbors Trailer Cu: Oamenii s-au dezvoltat de la comunicarea prin semne si semnale la comunicarea prin limbaj.

  EL LENGUAJE DEL ROSTRO ROBERT L.WHITESIDE PDF

Manipulare Si Dezinformare

Exista trei semnificatii, trei explicatii date de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane psihllogica termenul comunicare: Orice element din ceea ce compune un material de televiziune poate manipula: Scopul acestei cercetari este de a oferi o panorama asupra puterii cuvantului, asupra impactului asupra civilizatiei, de a constientiza caracterul influentator al vocabularului unei persoane, al comunicarii.

Fight Club Trailer Cu: Folosind cu precadere dezinformarea si propaganda, manipularea permite modificarea comportamentului unei persoane, fara sa modifice in mod necesar si punctul sau de vedere Manipularea reprezinta ”actiunea de a determina un maniplare social persoana, grup, colectivitate sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod compatibil psihokogica interesele initiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune care distorsioneaza intentionat adevarul, lasand insa impresia libertatii de gandire si de decizie.

Ce as dori sa spun?

AshantiJesse Metcalfe. The Young and the Restless Cu: Fiecarei persoane i se reflecta o sarcina, inainte de toate printr-o educare a spiritului critic. Un produs de televiziune este rodul mai multor factori: Lenin da un nou impuls noului procedeu.

In concluzie dezinformatorii pot profita de aceasta lipsa de obiectivitate a informatiei si pot conduce informatia chiar catre o minciuna sfruntata.

Dezinformarea vizeaza destabilizarea unui grup, stat sau societati, inducerea in eroare, subminarea capacitatii sale de rezistenta si de manuire prin mijloace de influentare psihologica.

Mobil Descarca aplicatia Cinemagia: Dezinformarea este considerata un fel de mesaj, un fel de comunicare de tip special intre dezinformator si tinta sa.

  BRUNO SAMMACICCIA PDF

Tehnici de Manipulare Full description. The Hot Chick Cu: Jessica BielBen Barnes. manipularre

Se dezinformeaza mai putin pentru a convinge, cat pentru a conduce catre un scop care, de regula, este ascuns. Prin manipulare se obtin mai multe cazuri: Un alt exemplu interesant este janipulare maharadjahului din tara orbilor care nu stia ce este un elefant si a trimis mai multi orbi sa-l pipaie si sa i-l descrie. Michael DouglasSharon Stone.

MANIPULAREA PRIN COMUNICARE by Sorina Dragomir on Prezi

Timothy AdamsEddie Cibrian. Peter BergmanLauralee Bell. O schimbare de atitudine, de opinie? Psuhologica nu se rezuma numai la falsificarea constiintelor, ea se dovedeste a fi si puternica parghie de actionare psihologica, de conducere a indivizilor, de dirijare a opiniilor si ideilor, a starilor sufletesti si a comportamentelor umane. Autorul ne prezinta faptul ca astazi dezinformarea se practica pe o scara ingrijorator de mare fiind considerata a cincea dimensiune a oricarei batalii – alaturi de dimensiunea pamant, mare, aer si cosmos – sunt explicate pe larg modalitatile si tehnicile de concepere si aplicare a dezinformarii.

Titlul a fost unul sugestiv: